Оптимизиране на сайт - Уеб Дизайн Варна - изработка, поддръжка и оптимизиране на сайт
изработка, поддръжка и оптимизиране на сайт
НАЧАЛОРЕГИСТРАЦИЯУСЛУГИЧЗВХОСТИНГКАРТА НА САЙТАНАКРАТКОКОНТАКТИ
услуги WEB-дизайн Варна
популяризиране на сайт
обновяване на сайт
оптимизиране на сайт
уеб дизайн на сайт
програмиране на сайт
поддръжка на сайт
рейтинг на сайт
реклама на сайт
Уеб Дизайн Варна
Видеонаблюдение
интернет магазин
SEO Оптимизиране на сайт

SEO Оптимизация на сайт за търсещите системи
Регистрацията в търсещите системи се явява един от основните начини за популяризиране на сайт. Търсачките могат да дадат над 80% от посетителите на сайта дневно, но едно е да се регистрирате в тях, а съвсем друго да попаднете в първите им страници. Seo оптимизация на страници е деликатен процес.

Кои страници трябва да се регистрират? Нормално е да се регистрира главната страница, от която може да се премине на всички останали. Някои търсачки не индексират страници, които се намират над четвърто ниво, тоест страници на които може да се попадне минавайки през четири връзки, започвайки от главната страница. При наличието на такива страници на сайта, трябва да се създаде отделна страница на която да се разположат преки връзки към всички останали. Тя трябва да носи името "карта на сайта".

След регистрирането на сайта, ще мине една, две или три седмици, всяка търсачка има различно време, и роботите на търсещите системи ще дойдат на сайта и ще индексират всички страници. Нормално, ако сайтът попадне в първите три страници в резултатите от търсенето, е добре. При търсене, малко потребители достигат до четвърта страница, тъй като цялата необходима информация намират на първите три. От какво зависи положението на сайта в търсачките? Преди всичко от съдържанието на самите страници.

Ето някои съвети, които помагат за придвижване напред в резултатите от търсене:
 • Всяка страница трябва да се оптимизира за една, две или най-много три думи или словосъчетания
 • Тези думи могат да се намерят в текста на всяка страница. Трябва да се помисли с какви думи бихме искали да намираме дадена страница и да оптимизираме точно с тези думи.
 • Търсещите системи придават голямо значение на заглавията. Заглавието трябва да бъде с нормална дължина и обезателно да включва тези думи и словосъчетания, по които се оптимизира страницата. Всяка страница трябва да има свое заглавие.
 • Ключови думи - тагове meta и keywords. Тук трябва да се вписват ключовите думи на всяка страница. Желателно е тези думи да са в самия текст. Не трябва да се вписват ключови думи, които не се отнасят за текста и не присъстват в него, защото по този начин се вреди.
 • Описание - тагове meta и description. Кратко трябва да се опише, с използване на ключови думи, за какво е тази страница. При намиране на страницата, Google показва нейното описание и колкото това описание е привлекателно, толкова са шансовете да се избере точно този сайт.
 • За текста. Колкото по-близо до началото на документа са ключовите думи, толкова по-предни позиции заема страницата при равни други условия. Трябва да се стараем още в първия абзац на страницата, да присъстват ключови думи.
 • Скриптовете отдалечават ключовите думи от началото на документа.
 • При равни други условия, в предни позиции минават страници в които търсените думи се използват с таговете <H1>-<H6>, <Strong> и <B>
 • При търсене се отчита и разположението на думите в търсеното словосъчетание на страницата. Примерно търсим словосъчетание "търсене ключова дума". Ако в първия сайт словосъчетанието се среща в такъв вид, а във втория във вид "ключова дума търсене", то при равни други условия първия сайт ще е в предни позиции при даденото търсене.
 • Колкото повече търсени думи на страницата, толкова по-предни позиции, но не трябва да се прекалява. Ако търсените думи на страницата са твърде много, търсещите системи могат да приемат това за спам и да накажат нарушителя. Препоръчва се търсените думи на страницата да бъдат около 5% от целия текст.

  Да допуснем, че сме оптимизирали страниците за търсещите системи. Ще трябва да почакаме докато търсещите роботи отново прегледат сайта. За непопулярни сайтове това може да отнеме месец и повече, но накрая сайтът ще бъде преиндексиран, но как да определим по какви търсени думи идват посетители и по какви - не.

  При най-популярните думи и словосъчетания съществува голяма конкуренция и да се излезе с тях на челни места е много сложно, за непопулярните сайтове. С непопулярни думи е значително по-лесно да се излезе на челни места, но и посетителите използвали тези думи ще са значително по-малко.

  Анализирайки сайтовете на конкурентите, трябва да използваме техните идеи, които са им помогнали да заемат предни позиции. За добро положение в търсачките трябва да се работи постоянно, защото и конкурентите не спят.

  При SEO Оптимизация трябва да се има предвид, че положението на страниците при търсене зависи и от това, има ли сайтът връзки към други сайтове и какви са връзките.

  Уеб Дизайн Варна - hostvarna
  SEO Оптимизиране на сайт

 • изработка на сайт

  Създаване на сайт

  Сайтът ви може да е с добър текст и привличащ вниманието дизайн, но ако го няма в първите две страници на търсачките, до вас, по статистика, могат да стигнат около пет процента от потенциалните купувачи.

  ---------------------------------------
  изработка на сайт ...
  Search Engine Optimization

  Оптимизация

  Индексирането на сайта в търсещите системи - това е най-ефективният начин да се привлекат повече клиенти към сайта. Големият бизнес отдавна е разбрал, че Интернет не е създаден за развлечение, а за увеличаване на доходите.

  ---------------------------------------
  индексиране в търсачките ...
  оптимизиране на сайт

  SEO оптимизация

  Оптимизацията има конкретни цели - да помогне на вашия сайт да достигне първите места по рейтинг в различните търсещи системи. Много важен за оптимизацията на сайта, е seo-копирейтинга - оптимизацията на текста на вашия сайт.

  ---------------------------------------
  оптимизация на сайт ...
  изработка сайт Уеб Дизайн Варна